26 de maig de 2014

Personal laboral. LLars d'infants. Acord de calendari laboral pel curs 2014-2015Reunió del Comitè Intercentres amb el Departament
CCOO  informa de la reunió del dia 22 de maigCalendari curs 2014-15

El Departament ha presentat al comitè la proposta de calendari laboral del personal de les llars d’infants públiques del Departament pel proper curs 2014-15. Es manté el calendari actual però adaptant els dies i els períodes establerts  per el calendari escolar i el de festes estatals  i locals.
El Departament manifesta respecte  a les Instruccions inici de curs que no hi ha cap novetat de les del curs actual, llevat les que corresponen als dies per malaltia, dels que ja us vam informar en el seu moment.
Substitucions

El Departament ens havia informat d’una reducció del 60% del pressupostos destinats a substitucions que afectarà bàsicament aquells llocs de treball no considerats com a serveis essencials. Funció Pública considera essencials tots els llocs de treball d’atenció directa a l’alumnat incloent les places de cuinera i netejadora ajudant de cuina, no així, les places d’oficial de manteniment.
Els llocs essencials es cobriran seguint els mateixos criteris de sempre. Per amortir la retallada de personal de neteja en determinats centres el Departament es va comprometre  a cobrir de manera immediata, sempre que sigui possible, els permisos de curta durada, sempre que hagin pogut ser comunicats uns dies abans. Així mateix va manifestar  que cada proposta que arriba dels SSTT  és estudiada  individualment.
Des de CCOO hem insistit en que la reducció  de les plantilles de neteja provoca una sobrecarrega de feines que van deteriorant tant la salut de les persones com la organització del treball dels centres.
En aquest mateix sentit hem volgut possar de relleu la necessitat de concretar qui ha de realitzar els treballs de netejes específiques i especialitzades. Hem posat de manifest que a les llars d’infants hi ha una sèrie de tasques de més especificitat i dificultat.
CCOO reclamem al Departament que identifiqui aquestes tasques i que siguin realitzades per personal adient contractat  des dels SSTT.

Plantilla de neteja/ ajudants de cuina

CCOO hem manifestat  reiteradament les nostres queixes al respecte de la manca de plantilla de personal ajudant de cuina netejador/a.
El Departament ha dit que, de cara al curs vinent i tenint present les dades objectives de matrícula podrien revisar el cas d’alguns centres. Esperem que s’obri la porta per modificar situacions extremes d’alguns centres clarament en inferioritat de dotacions.

Borsa de treball

Hem demanat al Departament que obri la borsa de treball del bloc 1 i dels territoris i categories  del bloc 3 on hi hagi manca de candidats. El Departament ha manifestat que no li constava que cap territori ni cap categoria tingues cap mancança. Hem demanat una convocatòria extraordinària per tal que, com a mínim, les persones integrants actualment el bloc 1 , puguin modificar l’àmbit geogràfic i que alhora serveixi per regularitzar la situació d’un grup de companyes i companys que hores d’ara i malgrat està en actiu, no consten a la borsa per un error informàtic. El departament diu que estudiaran la proposta

Grup de Treball de Llars
A partir d’algunes consultes  demanant informació sobre la creació d’una comissió de Llars, hem demanat al Departament informació al respecte.  Aquest ens ha explicat que es tracta d’un grup de treball format per diferents subdireccions generals, la  de centres públics, la d’infantil i primària,  la d’administració i serveis i la de gestió econòmica, així com per  els SSTT i les direccions d’alguns centres.
Van informar  que aquest grup de treball encara no s’ha reunit i estarà   enfocat a tractar temes organitzatius de les llars. En aquest sentit hem reclamat que s’informi al Comitè de tots aquells temes que puguin incidir en les condicions laborals.