30 d’octubre de 2014

0-3. CCOO denunciem al Síndic la greu situació del sector

Manca de suport econòmic al 0-3
CCOO denunciem al Síndic la greu situació del sectorCCOO reclamem més inversió en aquesta etapa que, encara que no es consideri obligatòria, tots i totes som coneixedors de la importància que té en el desenvolupament dels infants.
CCOO reivindiquem una política de subvencions per fer possible l’accés al servei educatiu de les Escoles bressol de les famílies amb menys recursos.
CCOO denunciem la precarització i la pèrdua progressiva de llocs de treball.
CCOO reclamem que en els propers pressupostos de la Generalitat contemplin una partida econòmica per fer front a les necessitats d’aquest sector

CCOO ens hem adreçat al Síndic per denunciar la greu situació que està patint el sector de l’educació infantil davant la manca de suport econòmic del Govern.
En l’àmbit de les escoles bressol municipals, municipals de gestió privada i totes aquelles escoles que han disposat fins ara d’una subvenció, volem saber si el govern aquest any té prevista una dotació pressupostària per fer efectives les subvencions que venien rebent anualment per alumne. Cal saber que en el curs 2011-2012 va haver-hi una reducció de l’aportació del Departament de 1.800 euros a 1.600 euros. Al curs següent l’aportació va baixar fins als 875 euros i per tant es va incrementar la quota de les famílies. Per altre part els ajuntaments fa dos anys que no reben cap aportació econòmica per part de la Generalitat. Si aquest any no la reben, l’impacte directe en la gestió de les escoles bressol serà desastrós ja que amb menys recursos econòmics no es pot garantir l'accés al servei de les famílies amb menys ingressos ni la qualitat educativa d’aquestes escoles.
És evident que s’està posant en qüestió el model d’escoles bressol i fins i tot la seva continuïtat.
No hem d’oblidar que la xarxa pública d’escoles bressol amb què compta el país té el seu origen en una Iniciativa Legislativa Popular. Aquesta ILP va donar lloc a la Llei 5/2004, de creació d’escoles bressol de qualitat, que dóna resposta a les necessitats educatives i socials i que va ser aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya. 
CCOO reclamem més inversió en aquesta etapa que, encara que no es consideri obligatòria, tots i totes som coneixedors de la importància que té en el desenvolupament dels infants.CCOO reivindiquem una política de subvencions per fer possible l’accés al servei educatiu de les Escoles bressol de les famílies amb menys recursos.CCOO denunciem la precarització i la pèrdua progressiva de llocs de treball.
CCOO reclamem que en els propers pressupostos de la Generalitat contemplin una partida econòmica per fer front a les necessitats d’aquest sector 

Veure el document en pdf (+)