20 d’abril de 2016

Aturada de la mesa tècnica d'educació especial


Des de la darrera reunió del mes de novembre de 2015 CCOO, des del Comitè Intercentres, hem demanat insistentment la convocatòria de la Mesa Tècnica d'Educació Especial.

Entre el desgavell i el desencís
Des de la darrera reunió del mes de novembre de 2015 CCOO, des del Comitè Intercentres, hem demanat insistentment la convocatòria de la Mesa Tècnica d'Educació Especial, en la què esperàvem trobar solucions a l'augment de jornada que vàrem patir el personal educador. Un altre punt prioritari per CCOO és aconseguir que col·lectiu d'auxiliars d'educació especial puguin fer el pas a educadores. Tanmateix, el Departament havia manifestat interès en arribar a acords sobre la formació inicial i contínua dels educadors i educadores, la qual cosa ha d'anar lligada amb una modificació del VI Conveni Únic tal com vàrem manifestar des de CCOO. Doncs bé, tot plegat resta aturat i sense previsió de data de mesa.
De la mateixa manera que el Departament ens va desconvocar la reunió prevista pel desembre, ens sembla igual de greu també l'aturada que ha patit el Decret d’Educació Especial que estava a punt de sortir i ara ni tant sols se'n parla.
Buscant noves vies ...
Paral·lelament se’ns va presentar l’informe resultant de les avaluacions de riscos psicosocials que es van demanar a la paritària després de l’augment d’hores amb alumnes. L’informe dóna la raó a la denúncia de CCOO sobre la sobrecàrrega de treball que pateix el col·lectiu arrel de la modificació horària. És per això que des del Comitè Intercentres, hem adreçat uns escrits a la Directora de Serveis, la Secretària del Departament i al Director general de Professorat, posant en coneixement el resultat de l’avaluació i demanat el retorn a l’horari anterior, ja que el canvi d'hores lectives és el motiu que està posant en perill la salut del col·lectiu.
En els escrits anunciem que, de no ser recollit així en els propers documents d’organització del curs, tornarem a fer denúncia a inspecció de treball, aquesta vegada per no posar els mitjans de prevenció adients segons el resultat de l’avaluació.
Programa escola inclusiva
Seguim reclamant al Departament que les places subjectes al programa d’escola inclusiva que es van dotar a l'inici de curs, es mantinguin i s’incorporin a places de plantilla. Us volem informar que totes les persones contractades pel programa d'escola inclusiva al mes de setembre i amb data de finalització a 31 de juliol heu de fer les vacances corresponents al període treballat durant aquest mes.